A csatornatisztítás megelőzi a dugulást.

2018. 05. 08. 18:33

A csatornatisztítás megelőzi a dugulást?

 

Szinte minden háztartásban vagy munkahelyen előfordul, hogy a vizes helyiségekben eltömődik a lefolyó, eldugul valamelyik vízelvezető cső, aminek számtalan oka lehet.

A leggyakoribb a konyhai lefolyók eldugulása,amikor a szennyvízelvezető leggyakrabban falba vagy padlóba beépített csöve a nagy mennyiségű fel nem oldódott zsírtól folyamatosan szűkül, majd egy idő után teljesen elzáródik. Egy ilyen duguláselhárítás a háziasszonyok rémálma.

Egy konyhai dugulás rendszerint hétvégén történik, amikor nem dolgoznak a duguláselhárítók, és olyankor, amikor senki nincs otthon, aki segíthetne.

A házilagos duguláselhárítás elég nagy kaland, különösen akkor, ha semmilyen eszköz vagy vegyszer nem áll rendelkezésünkre. Nem mintha egy komolyabb dugulás esetén azok megoldást jelenthetnének, csupán az illúzióért, hogy bár mindent megtettünk, amit tudtunk, mégsem sikerült.

Nagy stressz forrása egy ilyen eset. Hogy hol és mikor készül el a vasárnapi ebéd, hol lehet majd közben és utána elmosogatni, ezek a kérdések komoly próbára teszik mindenki kreativitását, alkalmazkodó képességét.

Pillanatok alatt a feje tetejére áll a megszokott, kényelmes életünk, pedig mindez megelőzhető lenne.

            Hívjon minket Most és megoldjuk problémáit!

                               06-70-779-5044!

Semmivel sem jobb a helyzet, ha a dugulás például a férfi focicsapat zuhanyzójában történik vasárnap meccs után, amikor a csapat egyik fele már ledobálta csuromvizes cipőjét, mezét, és elkezdi élvezni a forrózuhany minden feszültséget feloldó vízsugarait.

Mire a fiúk észreveszik, hogy a víz már a bokájukig ér, eltelik néhány perc, és az áradás csak fokozódik.

Ekkor jönnek az esetleges házi megoldások, a lefolyók kaparászása, felemelése,valamilyen eszközzel hozzáférés a lefolyó menti csövekhez, egymás sürgetése,esetleg a helyzet miatti szitkozódás, amely könnyen végződhet azzal, hogy a csapat másik fele száraz ruhára vált, és otthon fürdik meg. Micsoda ünneprontó esemény, ha győzött a csapat, ha veszített.

Érdemes ezt megvárni? Érdemes magunkat és másokat ilyen váratlan, kiszámíthatatlan helyzetbe hozni, amikor tehetünk róla, hogy mindennapi összkomfortunkat megőrizve kényelmesen, biztonságban végezhessük napi teendőinket akár a konyháról, akár a fürdőszobáról, akár közösségi helyiségről legyen szó?

(És akkor még az udvari csatornahálózatról nem is beszéltünk, ami szintén gyakran eltömődhet, mert föld, sár, gyökérdarabok férkőznek bele, és szűkítik, majd végleg eltömítik a lefolyó átmérőjét.)

Hát persze, hogy nem! A dugulás csatornatisztítással megelőzhető, feltéve, ha az rendszeresen megtörténik. Amennyiben nem, vagy csak néhanapján, akkor persze nincs garancia arra, hogy a dugulás újra elő ne forduljon. Mi tehát a teendő?

Legyen jól látható, biztonságos helyen a csatornatisztító cég telefonszáma, és hívjuk meg őket évi rendszerességgel egy-egy csatornatisztítópartira. Mindkét fél jól fog járni. Ők azért, mert szakszerűen és garanciával végzik a munkájukat, amiért mi fizetünk.

Mi azért, mert nyugodtak lehetünk egy teljes évig, hogy semmilyen dugulás nem történik a házunk táján.

Ja, hogy az anyagiak? Ha összeadjuk azoknak a duguláselhárító szereknek, géleknek az árát, amiket literszámra folyatunk a lefolyóba, és hozzá számítjuk az értékes meleg víz árát, amit kiengedünk a semmibe, valamint a rááldozott időt és fáradságot is számba vesszük, akkor valószínű, hogy jobban megéri.

                          Hívjon minket Most és megoldjuk problémáit!

                                06-70-779-5044!