Zsírfogó és olajfogó tisztítás

Konyhák, éttermek, húsfeldolgozó, illetve konzerv üzemek működése során zsíros, olajos élelmiszer hulladékkal szennyezett víz kerülhet a csatornába.

Ezekben az esetekben környezet és vízvédelmi előírások miatt kötelező a zsírleválasztó berendezés telepítése, működtetése.

A berendezés típusának, méretének a kiválasztását az üzemelési körülmények ismeretében tervezési segédletek, szabványok alapján határozza meg a tervező.

Ha a berendezés jól működik a rajta keresztül folyó szennyvízből leválasztja a zsírt, olajat és az ülepedő szilárd, szerves maradékot. Így biztosítja a megfelelő, csatornába bocsátási szennyvíz határértékeket.

A dugulás, illetve a csatornabírság elkerülése érdekében az olajat, zsírt és a kiülepedett szerves hulladékot a terheléstől függő gyakorisággal ki kell termelni a zsírleválasztó berendezésből.

A kitermelt hulladékot hatósági engedéllyel rendelkező szállító szállíthatja el. Az előírásoknak megfelelő kezelőtelepen kell elhelyezni.

Hívjon minket Most és megoldjuk problémáit!

+36 70 779 50 44

zsírfogó az éttermek konyháiból, vágóhidakról, húsfeldolgozó és konzerv üzemekből származó szennyvizekből a zsírokat, keményítőket és egyéb szilárd állagú anyagokat gravitációs úton,vegyszer adagolás nélkül, fajsúly különbség alapján választja le, és tartja vissza.

Zsírfogó és olajfogó tisztítás BudapestZsírfogó és olajfogó tisztítás árak kedvezően!

Ülepítő és zsírfogó tér: A berendezésbe érkező zsíros zagyos szennyvíz a csillapítón keresztül az iszapfogó térbe kerül, ahol megnövekedett áramlási keresztmetszet miatt lamináris (lassú, turbulencia­ mentes) áramlás alakul ki, megtörténik a víznél nehezebb, szilárd részek kiülepedése,és az olaj, zsírcseppek felúszása.

Az iszap az ülepítő tér alján marad, a mennyisége folyamatosan nő. A felúszott olaj és a zsírcseppek összefüggő, egyre vastagodó réteget képeznek.

Az előtisztított szennyvíz olaj és zsírzáró merülőfal alatt átáramlik a kiömlő nyíláshoz.

A zsírleválasztók által leválasztott növényi illetve állati eredetű zsírok­, olajok szinte azonnal erjedésnek, rothadásnak indulnak.

Az ekkor lezajlódó biológiai illetve kémiai reakciók hatására a leválasztóban lévő hulladék kellemetlen, átható, jellegzetes szagú, valamint fokozottan fertőzésveszélyes.

Az épületen belüli elhelyezés esetén zárt rendszerű leválasztó alkalmazása szükséges. A zártrendszer biztosítja az ürítés ­tisztítás esetén felszabaduló szaghatások minimalizálását és a fertőzésveszély elkerülését.

Zsírfogó tisztítás, olajfogó tisztítás kedvező árakon!

Hívjon minket Most és megoldjuk problémáit!

+36 70 779 50 44

Zsírfogó és olajfogó tisztítás Budapest, Zsírfogó és olajfogó tisztítás árak kedvezően. Hívjon most!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!